Welkom op de site van Steven van Tienhoven. Ik maak (voornamelijk) leuke, kleurrijke figuratieve schilderijtjes. Mijn werk is geïnspireerd op het gekke leven van alledag en mijn spirituele beleving van dat alles. Naast het graag willen gebruiken van veel schitterende kleuren is het op de eerste plaats  een zoektocht in mijn eigen fantasiewereld. Daarnaast gebruik ik vier jaar studie in de kunstgeschiedenis om mijn composities kracht bij te zetten. Zelf kan ik zeer genieten van een heel scala aan stromingen; de oude klassieken, Romaans, Gotiek, Renaissance, Romantiek, Jugendstil, Expressionisme, Surrealisme etc. Van hieruit probeer ik op eigen wijze vorm te geven aan het platte vlak. In de periode 2000 t/m ’02 heb ik mij het ambacht van traditioneel icoon schilderen eigen gemaakt. De iconografie heeft sindsdien een steeds grotere rol in mijn werk gekregen. Er is een synthese ontstaan tussen de klassieke icoon en mijn vrije fantasiewerk. Een poging het ‘heilige’ en verhevene te integreren met het aardse en het mens zijn.

 De vraag rijst; wat moet u met al dit werk? Misschien wel helemaal niks. Of, u kunt er simpelweg van genieten, bent er door gefascineerd of roept het emoties bij u op. Misschien wordt u puur geraakt door de heldere kleurcombinaties en raakt u in trans, in een meditatieve staat. U kan dan natuurlijk niet meer zonder mijn mooie schilderijen. Dat is heus niet erg. Het brengt kleur en vrolijkheid in u leven. Soms brengt het ook een visie of statement om eens bij stil te staan. Een andere keer slaat het helemaal de plank mis. Maar dat vraagt dan weer om nieuwe creaties, dat hoort bij het groeiproces. We zijn tenslotte in ontwikkeling. Laat u simpelweg verrassen en inspireren door dit werk.

 Als u zeer geïnteresseerd bent in mijn werk heeft u geluk, ik heb nog wat schilderijen op voorraad. De  meeste schilderijen zijn inclusief een ruw blanke houten lijst. ‘Far out’ en ‘Moeder Aarde’ zijn inclusief een zwarte baklijst met zilverkleurige bies. ‘Conversatie der Engelen’ is zonder lijst.

Wilt u een werk aanschaffen? Stuur dan een email naar: svantienhoven@hotmail.com of bel: 070 383 03 30

 Ten slotte wil ik nog mijn dank betuigen aan Monique en Jerome voor het tot stand komen en vorm geven van deze geweldige website. Dank voor al het werk dat jullie hierin gestopt hebben.

 En dank u voor het bezoeken van deze website en surf nog eens langs. Vriendelijke groeten en Hare Krsna,

 Steven van Tienhoven.